Masiver c/o 657
Fredensborgveien 24D
N-0177 Oslo

Eirik Mossefinn
+47 980 74 735

Simon Strōm
+47 404 98 924

Har Trump-bølgen nådd vår egen sørkyst?

Har Trump-bølgen nådd vår egen sørkyst?

Jeg kommer fra et sted i Norge som trolig er det tydeligste amerikanske miljøet noe sted på kloden utenfor Amerika. På Lista i Farsund er det ikke langt mellom amerikanske hus, butikker, gatenavn, fornavn og gloser, takket være hjemvendte utvandrere til den norske Brooklyn-kolonien.

Dermed er det heller ikke langt mellom amerikanske statsborgere på den sørlandske halvøya, og i disse dager tenker jeg mye på dem. De har jo forlatt statene, men statene kan vel ikke helt ha forlatt dem?

Og med tanke på at Sørlandet er Norges kristenkonservative senter, begynte jeg å lure på om Trump-bølgen hadde nådd den norske sydspissen. Derfor gjennomførte jeg en helt egen primary poll blant mine amerikanske sambygdinger.

22 henvendelser resulterte i ni svar fra Lista-amerikanerne Linda, Lorraine, Frank, Gloria, Kristy, Joanne, Roy, Asbjørn og Anne, and here are the primary poll numbers for Lista:

«Jeg bryr meg lite om politiker der borte. Men tror flest av mine derbort er for Trump», forteller Kristy Kongevold på deilig gebrokkent. «Amerikansk politikk er ikke enkel ­– nærmest et sirkus. Én ting er sikkert: Trump som president vil være en utfordring for USA og resten av verden», sier Anne Martinsen.

Poll numbers-ene vitner om et tight race mellom demokratkandidatene, og mine elskede norskamerikanere er åpenbart ikke like konservative som jeg trodde.

Henriks guide til middag og techno: Spaghetti Bolognese.

Henriks guide til middag og techno: Spaghetti Bolognese.

Tour de Myggstikk og eksistensiell krise.

Tour de Myggstikk og eksistensiell krise.