Masiver c/o 657
Fredensborgveien 24D
N-0177 Oslo

Eirik Mossefinn
+47 980 74 735

Simon Strōm
+47 404 98 924

Mitt år som Airbnb-utleier.

Mitt år som Airbnb-utleier.

Man trenger ikke gå ut av leiligheten for å utvide horisonten. Det er bare å leie ut ekstrarommet sitt på Airbnb.

Jeg har en tre-roms sentralt i Oslo, men ingen kjæreste å dele den med. Og uten egentlig lyst til å dele kjøleskap og mini-bad med en leietaker absolutt hele tiden, tenkte jeg at Airbnb er en strålende løsning!

Airbnb er globale. Det overrasker meg ikke et sekund om de er først med å starte utleie på Månen. Jeg har leid ut ekstrarommet mitt via dette multimilliard-selskapet i et års tid og ja, det er penger å tjene. Men enda bedre: jeg har fått en kulturell jordomreising uten å måtte forlate leiligheten.

Jeg har sittet på kjøkkengulvet og drukket GT med datanørds fra Nederland. Jeg har fått repetert fransken over x antall kopper yogi-te med en fransk pensjonist. Jeg har opplevd at forknytte ukrainere åpner sjela si og deler sin frustrasjon over hjemlandet. Jeg har også blitt kvitt noen fordommer som sier at makedoniere bare er folk som stenger grensene mot flyktninger og sprayer dem med pepperspray. De lager også potetstappe og bacon til frokost.

Singaporianere har overøst meg med komplimenter og blomster. Menn har vist at #notallmen-kampanjen faktisk har et snev av sannhet i seg, noe som har spart meg fra å gå til innkjøp av lås til soveromsdøra. Lydisolering derimot, det savner man når pubertale engelskmenn på sin første reise overdøver stillheten øreproppene mine gir med høylydt parring.

I rommet ved siden av meg har det bodd 250 kilo amerikansk kropp, som behøvde 60 kilo bagasje og en pustemaskin for å sove på besøk. Fordommer bekreftet. Den stakkars IKEA-sengen fikk seg en knekk. Men de setter meg opp på en date med mannen sin fetters sønn. Eller noe sånt. Det blir sikkert hyggelig. Jeg har også hosta utallige tyske studenter som beveger seg minst mulig ut i byen og lager mat på kjøkkenet fordi de vil spare penger. Fordommer bekreftet igjen.

Jeg har lært at det finnes folk utenom deltakerne på Åndenes Makt som sterkt tror på at det flyter energier og skjulte vesener rundt på mange steder, og at de antakeligvis også finnes i leiligheten min. Jeg vet ikke ennå om dette skremte eller gledet meg, men har ikke sett noe til dem etterpå. Jeg har møtt italienere som må leie ut halve huset sitt ved siden av at de har tre jobber hver for å få det til å gå rundt. Lykkeloddet til Norge vinner igjen.

Jeg har fått masse reisetips og oppfordringer til å komme på besøk om jeg besøker Danmark, Makedonia, Ukraina, Australia, Irland, Portugal, Sverige, Argentina og Mexico. Blant annet. Og så har jeg jo en stående date i USA.

Bringer Airbnb verden sammen? Definitivt. Bør man være Airbnb-vert kun for pengene? Definitivt ikke.

Amerika United: Politikk som lagsport.

Amerika United: Politikk som lagsport.

Få massekommunikasjon inn i læreplanen til norske skoler!

Få massekommunikasjon inn i læreplanen til norske skoler!