Masiver c/o 657
Fredensborgveien 24D
N-0177 Oslo

Eirik Mossefinn
+47 980 74 735

Simon Strōm
+47 404 98 924

Kan vi please bli ferdige med jomfruhinnegreia snart så jeg slipper å jobbe gratis som hobbysexolog?

Kan vi please bli ferdige med jomfruhinnegreia snart så jeg slipper å jobbe gratis som hobbysexolog?

For noen år siden hørte jeg to venninner prate om jomfruhinnen som om den faktisk eksisterer. Jeg ble overrasket, siden jeg trodde alle i min alder og i denne delen av verden visste at den ikke finnes. Siden det har det vist seg at det absolutt ikke er tilfelle.

Det er ikke bare i andre kulturer vaginaen fortsatt er forseglet med en hinne. Det er den i aller høyeste grad her i Norden også. Majoriteten av de gangene jeg har diskutert det med venner, kvinner eller menn, oppdager jeg at de også tror at kvinners kjønnsorgan er stengt til den dag den første gang penetreres.

Denne mangelen på kunnskap om kvinners underliv har stor betydning for dem som lever i kulturer eller under religioner der det fortsatt er ekstremt viktig at kvinnen har sin uskyld inntakt på bryllupsnatten. Det bevises ved at det kommer blod på lakenet ved samleiet. Skulle ikke blodet komme kan det få voldsomme konsekvenser for kvinnen.

Sannheten er at de aller fleste kvinner ikke blør ved første samleie. De få som blør gjør det fordi de ikke er tilstrekkelig tente, som gjør at slimhinnene i vagina blir irriterte og begynner å blø.

I det siste har det vært en viktig debatt om såkalt jomfrusjekk i Norge, som satt konsekvensene for disse kvinnene på agendaen.

Siden hendelsen med mine venninner har jeg oppdaget at ikke bare mangelen på kunnskap om kvinners underliv fortsatt er stort her, det finnes også motstand mot kunnskap.

Mine venninner ville ikke tro meg da jeg fortalte hvordan det virkelig var. En av dem begynte til og med å forklare for meg at det visst finns en hinne, men at den ofte brytes når jenter sykler eller rir i barndommen.

Den samme sinnsyke forklaringene har jeg hørt tusen ganger. Når jeg etter dette har bedrevet hobby-seksualundervisning for andre venner slutter det ofte med at jeg må lenke til artikler og bilder for å overtale dem.

At inngangen til vagina skulle være forseglet er en absurd myte som går mot all sunn fornuft. Hvordan skulle kvinnens underliv i det hele tatt fungere om den var dekket av en hinne? Hvordan skulle mensblodet kunne renne ut? Hvordan skulle noe som helst renne ut?

For alle dere som ikke vet det: Vagina er ikke en tørr ørken, den er en fuktig slimhinne som trenger luft. Ordet fitte, som betyr våt eng, beskriver det ganske bra.

Jeg oppdaga jomfruhinnens ikke-eksistens gjennom at jeg, som så mange andre jenter, undersøkte mitt eget kjønn. Jeg kunne ikke finne den, selv om jeg lærte meg på seksualundervisningen på skolen at den skulle være der et sted.

Det var ingen problemer første gang jeg satt inn en tampong. Jeg har aldri begynt å blø mens jeg har syklet, heller ikke når jeg har ridd, og det blødde ikke første gang jeg hadde sex.

Dessverre er det ikke bare skolene som sprer myten videre, til og med helsepersonell, som burde være eksperter på menneskelig anatomi, gjør det. 

Jeg kan forstå hvorfor mine venner ikke ville tro meg. For hvor kult er det at noen forteller deg hvordan ditt kjønn er satt sammen når du er tretti år? Det er pinlig.

Småprat er ikke mer enn et dårlig skjold mot verdens elendighet.

Småprat er ikke mer enn et dårlig skjold mot verdens elendighet.

Blod til folket - dette er grunnen til at vi trenger verdens mest barbariske idrett.

Blod til folket - dette er grunnen til at vi trenger verdens mest barbariske idrett.